www.ekornes.no

Fra Toppsider
Gå til: navigasjon, søk

Nominasjonsinfo.jpg

Ekornes er kanskje norges mest kjente møbelprodusent. Ekornes leverer alle slags møbler, deriblant Stressless-produktene.

Populær norsk eksportartikkel

Ekornes' møbler er populære over store deler av verden. Møbel-varemerket Stressless er godt kjent utenfor landets grenser, og er for mange assosiert med comfort og kvalitet.

Norsk industri med hard konkurranse fra utlandet

Produksjon av møbler har en lang historikk i Norge, men har i de senere år fått svært hard konkurranse fra produksjon av møbler i land som blant annet Kina, India og Litauen. På tross av betydelige fraktkostnader ved å transportere møbler fra disse landene til Norge, gjør kostnadsnivået når det gjelder lønninger sitt til at prisene blir svært konkurransedyktige og i mange tilfeller umulige å konkurrere mot for norske produsenter.

If you can't beat them...

Hvis du ikke kan vinne over utlendingenes produksjonskostnader blir løsningen i stadig større grad å flytte produksjonen ut til disse landene og importere møblene, men selge dem med eget varemerke - noe som kan oppleves som en bløff når det fokuseres på norsk kvalitet i markedsføringen.

Kjente møbelmerker i Norge i tillegg til Ekornes er Hjellegjerde og Brunstad.
Ekornes.gifEkstern lenke: www.ekornes.no