www.facebook.com

Fra Toppsider
Gå til: navigasjon, søk


Facebook har på kort tid blitt ett av verdens mest populære nettsteder og verdens mest populære nettsamfunn. Med Facebook kan du enkelt dele bilder og kommunisere med venner.

Facebook - et gratis nettsamfunn for alle

Det koster ingenting å registrere seg på Facebook. Veldig mange har tatt spranget og registrert seg med sin profil på Facebook - og gjerne opprettet grupper med gamle og nye venner. I Facebook-profilen kan du legge til mye informasjon om hvem du er. Imidlertid er det en ganske omfattende avtale du må godta for å registrere deg i Facebook, og avtalen kan når som helst endres uten varsel. Ikke overraskende er Datatilsynet tilbakeholdende med å anbefale inngåelse av denne avtalen.

Moro og kontaktskapende med Facebook

Det som er bra med Facebook er ikke minst at så mange allerede er registrert! Det kan være mye lettere å kontakte gamle venner du finner gjennom sosiale medier som Facebook enn ved å ringe dem direkte - du kan gjøre det når som helst uten å bekymre deg for om det passer eller ikke, og det er helt uforpliktende. Ved å surfe litt rundt på Facebook kan du også finne ut mye om dine venner og kolleger - kanskje du oppdager nye sider ved personer du trodde du kjente ...

Det finnes også en slags Facebook-variant for å bygge nettverk av arbeidsrelaterte kontakter, kalt LinkedIn.

Hva du gjør og skriver på Facebook kan bety noe senere

Hvis du skriver eller gjør ting som blir liggende på nettet, enten gjennom en blogg eller på annen måte, så husk på at det kanskje blir liggende der for all fremtid. Husk at du kan bli "straffet" for upassende innhold hvis nåværende eller potensielt fremtidige arbeidsgivere googler etter informasjon om deg på nettet. Om du velger å bli en Facebook-bruker du også, så sørg for å sette innstillingene i Facebook-programvaren slik at du har gjort bevisste valg om hvilken informasjon du vil dele med hvem som helst.

Sikkerheten til sosiale medier - et samfunnsproblem?

Det er verdt å reflektere over hvor lett noen har greid å hacke seg inn i Facebook og derved hvor stor usikkerheten er for at informasjon skal kunne komme på avveie. For samfunnet som helhet, vil et massivt tyveri av informasjon som Facebook sitter på, være et nokså nyttig verktøy i en krigssituasjon... hvor fienden vet "alt" om hvem alle kjenner. Kanskje du ikke er enig, eller du har andre tanker om risiko. Skriv gjerne ned dine refleksjoner. Benytt diskusjonssiden for Facebook her på Toppsider. Du finner lenken nede til høyre.

Bruker du for mye tid på Facebook?

Mange opplever vel at de bruker for mye tid på Facebook. Det er lett å bli hektet og ville lese mer om hva venner, familie og venners venner skriver.
Facebook.gifEkstern lenke: www.facebook.com