www.hotmail.com

Fra Toppsider
Gå til: navigasjon, søk


Hotmail e-post er gratis. Du får Hotmail e-postkonto med 5 GB plass til lagring av e-post og dokumenter. Live Hotmail er en av verdens mest brukte tjenester for gratis e-post.

Gratis e-post med Microsoft Hotmail

Alle har vel hørt om Hotmail (Windows Live)? Hotmail Live er Microsofts moderne tjeneste som tilbyr gratis e-post - for alle. Hotmail er nå en del av det Microsoft kaller Live. Hotmail støtter populære browsere som Internet Explorer fra Microsoft [1],Firefox og Opera.

Hotmail e-post (Live Mail) er enda mer populært enn før!

Hotmail er nok enda mer populær enn noensinne. Det gjelder også for de andre tilsvarende e-posttjenestene som f.eks. Gmail og andre. Årsaken er vel først og fremst at mange bruker e-post og Internett mer enn aldri før! Særlig er høsten en tid hvor mange sitter klistret foran PC'en eller Mac'en. Dette er kanskje fordi man kommer fra ferie og har reflektert og funnet ut hva man vil bruke ressursene sine på, og vil sette planene ut i livet(?) Da trengs e-post som Hotmail!!

Historien om Hotmail (nå Live Hotmail) - en spennende historie

Her finner du en del om historien til Hotmail, en av norges mest populære e-posttjenester. Vi beskriver etableringen og den videre ferden.

Etableringen av e-posttjenesten Hotmail

Hotmail-tjenesten ble opprinnelig etablert av Sabeer Bhatia og Jack Smith, og var en av de første webmail-tjenestene på Internett. Hotmail ble satt i kommersiell drift 4. juli 1996, på selveste nasjonaldagen i USA - hvilket skulle symbolisere uavhengighet fra internettleverandører.

I desember 1997 hadde Hotmail (nå Live Hotmail) mer en 8.5 millioner brukere. Samme måned ble tjenesten solgt til Microsoft for 400 millioner US dollar og ble en del av MSN. Hotmail ble raskt mer populær og ble etterhvert verdens største webmail-tjeneste, med mer enn 30 millioner aktive medlemmer i februar 1999.

Hotmail støtter 17 språk!

Hotmail støtter nå 17 språk og er fortsatt en av de største e-posttilbyderne. I juli 2006 hadde Hotmail 35,5 % av verdensmarkedet for e-posttjenester, ifølge comScore Media Metrix. Det er også gjort kjent at Hotmail (eller Windows Live Hotmail som tjenesten nå har byttet navn til) i 2006 hadde 260 millioner registrerte Hotmail-konti på verdensbasis.

Hotmail og søk

Microsoft har også satset på en tett kobling mellom deres presentasjon av Hotmail og nettsøk (nå gjennom Bing). Det gjør også Google med sin Gmail-tjeneste.

Hotmail DeltaSync

Tilgang til Microsoft's Hotmail gis gjennom Outlook 2003. Tilgang gis også til Hotmail via Outlook 2007, alternativt gjelder dette også for Hotmail via Outlook 2010. Brukere laste ned gratis et program som heter Microsoft Office Outlook Connector. Ved å benytte Outlook connector, kan Hotmail-brukere fritt ha tilgang til e-postmeldinger fra en hvilken som helst Hotmail-konto.

Selv etter alle navne-"krumspringene" til Microsoft er Hotmail et svært godt merkenavn (gjelder forsåvidt både Hotmail, Live og Windows Live), og de fleste vi kjenner vet godt hva Hotmail er og kjenner flere som har en Hotmail-epostadresse. Navnet Hotmail er enkelt å huske, det er kort og etter vår oppfatning er Hotmail et godt navn på en e-posttjeneste. Derfor synes vi det er rart at Microsoft har valgt å redusere fokuset på Hotmail-navnet til fordel for Windows Live Mail.

Lese Hotmail e-post enkelt overalt

Hotmail er en av de mange e-posttjenesten som ikke krever noen form for oppsett av tjenesten i eget e-postprogram og derved nås enkelt overalt. Med Hotmail er det bare å gå rett inn på nettsiden www.hotmail.com og logge seg på. Det er behagelig for alle de som ikke har det tekniske i fingerne.

Å velge mellom Hotmail og andre e-post tjenester

Å bestemme seg for om man benytte Hotmail ved å ha en gratis Live Hotmail e-postadresse eller bestemme seg for å benytte en annen gratis e-postadresse er ikke et opplagt valg, men å velge Hotmail utelukker jo ikke at man har en annen e-postkonto i tillegg. Prøv gjerne flere e-posttjenester enn bare Hotmail, og velg Hotmail hvis du liker Hotmail best!

Hotmail - et godt e-postarkiv?

Mange har etterhvert store mengder e-post i sine e-postkasser og bruker e-postkassen som et arkiv. Da er det svært interessant hvilken tilrettelegging Hotmail (eller andre tjenester som f.eks. Gmail) gjør for at det skal være greit å strukturere e-posten, slik at det blir enkelt å arkivere og finne tilbake når man trenger den. Den raskeste måten å finne igjen en e-post dersom du benytter en e-postklient som f.eks. Outlook el.lign. er å laste ned og installere Google Desktop. Den benytter en del plass på harddisken, men programvaren gjøre det lynraskt å søke og finne ønsket e-postmelding.

Dine erfaringer med Hotmail

Hva er dine erfaringer med Hotmail? For flere står valget av gratis e-post mellom Hotmail og Gmail. Skriv gjerne om dine erfaring med Hotmail her på Toppsider. Skriv om du har positive erfaringer eller mindre positive. Begrunn svaret! For å skrive om Hotmail på Hotmail-diskusjonssiden kan du benytte lenken til diskusjonssiden for Hotmail nede til høyre. Da hjelper du andre som vurderer Hotmail med å trekke rett konklusjon! Dersom du foretrekker en annen løsning enn Hotmail, så skriv gjerne også om hvorfor du mener det er mindre interessant med Hotmail enn med ditt alternativ. Mange foretrekker en e-postadresse som bedre assosieres med den virksomheten de driver enn en generell e-post av typen @hotmail.com.

Hotmail-tjenesten fortsetter å lykkes år etter år

Hotmail-tjenesten til Microsoft fortsetter å lykkes som en populær tjeneste år etter år. Mange er rett og slett blitt så glad i Hotmail-adressen sin at de ikke tenker på å bytte til noe annet. Dette gjør det vanskelig for andre tilbydere å komme etter og ta plassen. Tjenesten er bra og gratis og populær - det er ikke et særlig godt utgangspunkt å bygge en konkurrerende virksomhet på uten å ha store muskler. Men det er ikke så mange som har større muskler enn Microsoft og vil ta den sjansen. Hotmail er derfor sannsynligvis populær som e-posttjeneste også i mange år videre.

Sikkerheten hos Hotmail

Microsoft og Hotmail søker å gjøre sitt ytterste for å ivareta sikkerheten med Hotmail. Likevel er det slik at tjenester som Hotmail og for så vidt alle tjenester som gir tilgang via Internett alltid er utsatt for risiko for serverinnbrudd. Derfor er kan man ikke si at informasjonen som kommer til deg via e-post er helt trygg. Men hvor sikkert er det du har skrevet ut og lagt på pulten din hjemme? Derimot er det vel slik at i forhold til mange andre tjenester, er Microsoft som leverer Hotmail-tjenesten, et firma med lang erfaring med denne utfordringen, slik at det er rimelig å anta at Hotmail ikke er mye mindre sikkert enn andre nettjenester bortsett fra banktjenester som stiller enda mye strengere krav til sikkerhet enn det Hotmail og Microsoft er nødt til å gjøre.

Hva kommer etter Hotmail?

Hva blir det neste og nye som kommer etter Hotmail/Live? Man kan spekulere på om teknologien vil gjøre store fremskritt som erstatter Live Hotmail eller andre e-posttjenester med noe helt annet. En gjetning, er at e-postkommunikajson blir supplert/erstattet av en tjeneste hvor man snakker meldingene sine og at de fremkommer hos mottaker som en lesbar melding (som også kan leses opp) og at det er mulig for mottaker å forhåndsbestemme prioritering av hvilke meldinger som er viktigere enn andre. Hotmail-meldinger vil kanskje lagres i en annen form en ren tekst? Hotmail vil kanskje endres i fremtiden, men at Hotmail blir endret på denne måten er ren spekulasjon. Teknologien "Siri" fra Apple er vel et eksempel på at tale vil bli viktigere etterhvert. Imidlertid er det svært krevende å få til og det gjenstår nok mye forskning. Microsoft har også lenge jobbet med taleteknologi, men Hotmail er ikke talestyrt (enda?).


Hotmail og overgangen til Live

Da Hotmail ble lansert som Live av Microsoft i slutten av 2007, ble alle disse webbaserte Windows Live-tjenestene lansert:

 • Hotmail (e-post)
 • Spaces (kategorien "sosialt nettverk")
 • Events (kalender)
 • Mobile (tilgang via mobiltelefoner)

Pluss følgende programmer:

 • Mail (e-post)
 • Fotogalleri (deling av bilder)
 • Windows Live Writer (blogg)
 • Messenger (lynmeldinger)
 • OneCare Family Safety (sikkerhet)
 • Toolbar (verktøylinje)

Ulempe med Hotmail?

En ulempe med Hotmail og andre gratis e-posttjenester er at enkelte andre e-postleverandører har sluttet å godta videresending fra sine konti til gratiskonti. Det betyr f.eks. at du kan risikere å ha en e-postadresse som er felles for flere brukere og som videresendes til de enkelte adressatene, men som blir avvist for de adressatene som er av typen Hotmail eller annen gratis-tjeneste.

Ingen nye store Hotmail-konkurrenter den siste tiden

Det kan virke som om brukerne nå er godt dekket med tilbud tilsvarende Hotmail. Det er særlig Gmail og Hotmail som tar unna for de store mengdene av brukere. Er markedet for tilsvarende tjenester som Live Hotmail mettet?

Hotmail på Facebook

Hotmail finnes også på Facebook. Følg Live Hotmail på Facebook.

Oppdatering om Hotmail juli 2014

Hotmail lever fremdeles. Det er sikkert. På tross av at det er lenge siden endringer i navnestrategien, lever selve Hotmail-navnet fremdeles i beste velgående.


 1. Internet ExplorerHotmail.gifEkstern lenke: www.hotmail.com