www.telefonkatalogen.no

Fra Toppsider
Gå til: navigasjon, søk


I telefonkatalogen finner man de private oppføringene, mens Gule Sider inneholder bedriftsoppføringene av norske telefonnumre.

Det har etterhvert dukket opp et hav av forskjellige katalogtjenester på nettet, og den tradisjonelle papirversjonen av telefonkatalogen har mistet mye av sin verdi. Rent miljømessig er dette positivt, siden distribusjonen av papirversjonen av katalogen har vært distribuert til nesten alle husstander i landet.

Konkurrerer med andre søketjenester på nett

Søkemotorene har også tatt en del av markedet til telefonkatalogen. Som svar på dette er det nå Eniro som eier både merkevaren telefonkatalogen.no, Gule Sider og Kvasir. Litt unødvendig er det at man i enkelte tilfeller får irrelevante treff før man får den ønskede oppføringen, enda det man har søkt på er svært entydig, men slik fungerer altså søkemotoren på Telefonkatalogen, og taster du inn adressen til telefonkatalogen havner du rett på en underadresse til Gule Sider.

Telefonkatalogen dårligere enn før

Telefonkatalogen har etter vår oppfatning tapt seg veldig. Grunnen er at de ikke greier å samle inn alle telefonnumrene lenger. Når katalogen blir ufullstendig. I tillegg forsøker telefonkatalogen å være søkemotor, men ihvertfall til nå har det vært en søkemotor som fungerer mye dårligere enn Google's. Positivt er det uansett at noen forsøker å samle alle telefonnumrene. Hvis de imidlertid kunne greid det bedre ville det ha vært fint!
Telefonkatalogen.gifEkstern lenke: www.telefonkatalogen.no