www.yr.no

Fra Toppsider
Gå til: navigasjon, søk


Vil du vite hva slags vær det blir? Da er yr.no nettstedet for deg. yr.no er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt.

Værvarsel med Yr

yr.no er det enkelt å søke på området du bor i og få værprognosene, både time-for-time og langtidsvarsel. Værtjenesten yr.no har fått nytt design i 2011, og har gjort en del grep som kommer brukerne til gode. Værvarslene på yr.no er tilgjengelig på både bokmål, nynorsk, engelsk, kvensk og samisk. yr.no har gode søkemuligheter gjør det enklere å finne frem til rett område enn det tidligere var på Meteorologisk institutts egen tjeneste. Værvarsling kan leveres ned til helt lokale områder, men det betyr ikke derved at værmodellene er bedre enn før. Resultatene kan bli for lokale også. Det finnes ikke så lokale måledata for hele Norge.


Yr er mest populær

Meteorologisk institutt har lange tradisjoner når det gjelder å levere værprognoser til det norske folk. På yr.no får du værvarsel for 8 351 174 steder i verden, derav 850 293 norske steder. yr.no tilbyr i tillegg frie data, slik at brukerne kan lage sine egne nettjenester.


Mange utlendinger på Yr

Mange utlendinger benytter like gjerne Yr som værtjeneste på tross av at det finnes tjenester i eget land. Det skyldes kanskje først og fremst den høye oppløsningen som finnes hos Yr. Yr har nemlig varsling for utrolig mange tettsteder og småsteder.

Andre kilder for været

Det finnes flere andre kilder for værvarsling i Norge, men Yr er den mest populære.


Yr .gifToppside: www.yr.no