www.elkjop.no

Fra Toppsider
Gå til: navigasjon, søk


Elkjøp er en av norges største forretninger innen forbrukerelektronikk, elektriske husholdningsapparater og relaterte tjenester.

Elkjøp i hard priskonkurranse

Gjennom sterk markedsføring og lave priser har Elkjøp greid å hevde seg i teten blant forretningene innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater. De møter kraftig konkurranse fra andre store kjeder som Expert, Elprice, Lefdal Elektromarked (som har samme eier som Eljøp). På mobiltelefonsalg møter de konkurranse fra blant annet kjedene Telenor Telehuset og Telekiosken.


Alt fra datautstyr til støvsugere

Elkjop.no finner man alt fra datautstyr til støvsugere og barbermaskiner. Hovedproduktgruppene hos Elkjøp er data, foto, lyd&bilde, telefoni&GPS, spill, film, hvitevarer, og hus&hjem. En negativ med Elkjøp er etter vår oppfatning at i noen tilfeller kan møte yngre selgere som går aktivt inn for å få kjøperen til å velge en dyrere og bedre modell av produktet enn den kjøperen selv i utgangspunktet er interessert i. Denne strategien er forståelig sett fra selgers side, men kan være irriterende for kjøper som helst vil få gjøre seg opp sin egen mening. Av positivt kan nevnes at vi opplever at en del av selgerne har god detaljkunnskap om dyrere produkter som blant annet hvitevarer, slik at de faktisk kan bidra til at kunden får de svarene hun trenger for å velge rett produkt for seg. Det nyeste store tilskuddet på produktfronten fra Elkjøp er salg av hele kjøkkeninnredninger.


Utenlandske eiere av Elkjøp

Elkjøp eies av DSG International plc., Storbritannias - og en av Europas - største forhandlere innen forbrukerelektronikk. Konsernet har 25 000 ansatte og rundt 1000 butikker over hele Storbritannia og omsatte for rundt 80 milliarder norske kroner i regnskapsåret 2004/05.

Elkjø Megastore

For en del år siden introduserte Elkjøp et konsept de kalte Megastore. Elkjøp Megastore er navnet på de virkelig store butikkene. Konseptet gir butikker med fantastisk godt utvalg. Her er det alltid mulig å "svi av noen kroner" :-)


Elkjop.gifToppside: www.elkjop.no