Toppsider:Hjelp

Fra Toppsider
Gå til: navigasjon, søk

Her er info om hvordan du bidrar med innhold på Toppsider.no.

Slik går du frem

Søk først etter om siden finnes. Søket skal benytte formen Xxxxx.yyy (f.eks. som i Facebook.com) (altså med stor forbokstav og uten http:// og uten www foran). Dersom siden ikke finnes og du mener det er en toppside, kan du nominere nettsiden. Hvis siden allerede finnes, kan du gjerne forbedre nominasjonsteksten ved å legge til nye opplysninger eller rette eventuelle feil. Du kan gjerne også bruke diskusjonsfanen for å diskutere nominasjonen.

Hvordan nominere et nettsted?

Hvis du har søkt etter et nettsted og funnet ut at det ikke er nominert tidligere, vil det stå: 'There is no page titled <siden du foreslo>. You can create this page.' Trykk på lenken 'You can create this page', og beskriv nettsiden du ønsker å nominere som en toppside. Skriv gjerne på akkurat samme måte som du ville ha skrevet en wikipedia-artikkel. Du kan imidlertid gjerne også bruke mal for å standardisere innholdet i nominasjonen (se nedenfor). Når du har skrevet teksten, kan du forhåndsvise resultatet ved å trykke på knappen 'Forhåndsvisning'. Når du er fornøyd, lagrer du med knappen 'Lagre siden'. Ikke glem å lagre dine endringer, ellers kan alt arbeidet bli borte.

Hvorfor bruke mal?

Du kan gjerne følge malen til en av de andre sidene som er nominert tidligere. Bruk av malen gjør det mye lettere å tilpasse og eventuelt senere gjøre endringer i utformingen/layout for alle nettsidene i wikien.

Hvordan bruke mal?

Se gjerne på en tidligere nominert nettside, og bruk den som mal/oppskrift på hvordan du skal gå frem. Her er en generell beskrivelse av bruken av mal for nominasjon av nettside til toppsider:

Skriv først:

{{Start

Dette henter opp malen 'Start', som altså brukes for å få standardisert oppsettet for slike nominasjoner.

Deretter spesifiserer du filnavnet til et bilde eller en faksimile av nettstedet du vil presentere, f.eks. "nettsted.jpg". Dette må du laste opp først. Skriv så inn på siden følgende kode, som altså gjør at du får vist bildet/faksimilen av nettstedet nederst i din nominasjon:

|bilde = nettsted.jpg

Standard bildebredde er angitt til 560 piksler, men denne bildebredden kan også endres (dvs. gjøres mindre).

|bildebredde = 560px

Det neste du må angi er den fulle nettadressen UTEN 'http://' (men MED 'www').

|wwwtittel = www.herkommernettstedetsnavn.no

Videre bør du skrive inn en kort oppsummering/ingress:

|ingress =  Skriv ingressen din her

Og til slutt kommer selve artikkelen:

|artikkel = ... 

... her skriver/redigerer du selve nominasjonen, altså wikiartikkelen. Du bruker da samme formatering som ellers i f.eks. Wikipedia, med overskrifter, utheving og lenker satt inn på samme måte som du ville gjort det i Wikipedia.

Malen start avsluttes med markeringstegnene:

}}

(Ikke glem disse!)

Lykke til!