Forside

Fra Toppsider
Revisjon per 7. sep. 2016 kl. 07:41 av Oomang (diskusjon | bidrag) (Oomang flyttet siden Hovedside til Forside)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk

Toppsider.no - de beste nettsidene

Toppsider.no presenterer de aller beste og mest populære internasjonale og norske nettsidene.
Her finner du informasjon om nettsidene "alle" bruker - og har stor glede av å bruke. Blant disse er det søketjenester, tjenester for gratis e-post, tjenester for fil-lagring og utveksling av bilder og film. Du finner Google, Facebook, YouTube, Twitter, Flickr og Yr, diverse banktjenester og diverse andre høyt rankede nettsider.

De mest populære nettressursene

Presentasjoner/nettressurser på Toppsider.no ligger i en av tre kategorier: topplisten, nominasjonslisten eller tipslisten. De sistnevnte er sider som er nominert for topplisten, men som etter en samlet vurdering ikke er funnet gode nok.

Toppsiders toppliste: Nettsteder med høyest plassering

Topplisten omfatter de nettstedene norske nettbrukere har mest nytte og glede av (blant annet Facebook, YouTube, Hotmail, Twitter og norske nettsteder som bl.a. Aftenposten, NRK, VG og Bergens Tidende) og norske nyttige sider som Skatteetatens nettsider og Altinn. Du finner også en presentasjon av politiske partier i valgtider kan jo det være greit å besøke. Utvalget er gjort utfra en redaksjonell vurdering, og baseres på tilbakemeldinger fra brukere, samt statistikk over hyppigst besøkte nettsteder. Du vil nok kjenne mange av de presenterte nettstedene godt fra før av, men det er kanskje også en del nettsteder du ikke er kjent med. Da kan det være en god idé å orientere seg, siden det er populært hos mange andre, ofte på grunn av nettstedets nytte- eller underholdningsverdi. Mange av sidene som presenteres har vært populære i lang tid, men det hender det seiler inn en nykommer. I det siste har det vært færre "nyheter". Dette skyldes vel blant annet at de eksisterende store nettjenestene har fått et godt forsprang innenfor de tjenestene de leverer. YouTube og Facebook er gode eksempler på nettopp dette.

Toppsider for interessant bakgrunnshistorie om f.eks. Hotmail m.fl.

På Toppsider finner du i presentasjonen av f.eks. den gratis e-posttjenesten Hotmail (nå Live Mail) både generell informasjon om tjenesten og bakgrunnshistorie om grunnleggerne. Historien om Hotmail gir interessant lesning for deg som er interessert i hvordan utviklingen til en av verdens mest populære e-posttjenester, Hotmail, har vært. Enten du liker Hotmail eller du ikke er så glad i Hotmail: Kanskje du til og med har ny informasjon om Hotmail som du selv vil dele? Disse sidene er skrevet i en Wiki (se under for mer informasjon om hvordan Hotmail og de andre presentasjonene organiseres og hvordan du kan bidra med forbedringer om Hotmail eller foreslå nytt innhold).

{{#categorytree:Topplisten|depth=0}}

Nominerte nettsteder

Hvis du mener at et nettsted som ikke er presentert her burde vært med, så kan du nominere nettstedet for topplisten. Sjekk først om noen andre allerede har nominert siden. Les mer om nominasjon av kandidater til topplisten.. På listen over de nominerte finner du blant annet Baidu, Cnn for å nevne noen.

Toppsider som oppslagsside før du betaler for tjenester

Toppsider omtaler et stort antall norske og internasjonale nettsider på en nøktern måte. Gjennom muligheten for besøkende til å komme med sin egen vurdering, finnes det kommentarer fra enkeltbrukere som har benyttet forskjellige nettsteder og som har ønsket å dele sine erfaringer, gode eller dårlige. Et eksempel på nettsted med mange negative kommentarer er kontakttjenesten be2. Du kan også dele dine kommentarer. Klikk på lenken "Si hva du mener om det omtalte nettstedet" for å se hva andre har skrevet eller for å skrive din egen omtale.

Andre lister?

Trenger vi andre lister? På Toppsider har vi 3 kategoriseringer. Mener du at vi burde ha flere eller gjøre det på en annen måte?

Bli bidragsyter du også!

Har du lyst til å bli bidragsyter og få ditt eget navn på forfattersiden? Bli bidragsyter og skriv en god presentasjon av en populær nettside som ikke finnes på Toppsider fra før av. Alle som registrerer seg som bruker og skriver en skikkelig presentasjon får navnet sitt på en egen forfatterliste som så blir offentliggjort. De som skriver flest gode presentasjoner havner på toppen! Bli en Toppside-forfatter og bidragsyter du også!!

Hva bruker man nettet mye til?

Hva bruker man nettet ofte/mye til? Svaret er at det lenge har vært nyhetstjenester, søk og banktjenester. Etterhvert har også de statlige etatene kommet med gode tjenester som du kan benytte deg av for å utrette det du ønsker på en effektiv måte. Altinn er et godt eksempel på dette.

Nyttig informasjon

Det er veldig lett å si sin mening på toppsider.no! Nettstedet er en wiki - akkurat som Wikipedia.